DOBRO DOŠLI !
 

 

O NAMA

„GPP Banovići“ d.o.o. za građevinarstvo i promet Banovići, sa sjedištem u Banovićima , ul. Armije BiH br. 36, registrovana je u ovom obliku 30.12.1999. godine po okončanom postupku privatizacije ranijeg Građevinsko prometnog preduzeća „Banovići“ d.d. u mješovitoj svojini Banovići.

Svoje postojanje ova firma bilježi od 1981. godine, od kada, prošavši kroz sve oblike organizovanja od OOUR-a do dioničarskog društva, egzistira i radi na domaćem i stranom tržištu.
Prema najnovijem organizacionom ustrojstvu Društvo je podjeljeno u organizacione cjeline i to:

- Uprava, sa ekonomsko-finansijskim i kadrovsko-pravnim sektorom, te tehničkom pripremom;

- Proizvoodno osoblje;

- Vozni park,

Pretežna djelatnost Društva je „Visokogradnja“, razvrstana pod šifrom 45.211, 
mada Društvo ostvaruje znatan prihod i u poslovima niskogradnje.

         Društvo ima ukupno 25 zaposlenika u stalnom radnom odnosu, a po potrebi, zavisno od broja ugovornih radova, zapošljava putem biroa rada znatan broj lica na određeno vrijeme.

         Da smo firma od ugleda i povjerenja svjedoči i niz uzastopno ugovorenih poslova sa prestižnim i zahtjevnim investitorima, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.
O domaćinskom poslovanju ovog Društva najbolje govori podatak da pored ulaganja u obnavljanje stare i nabavku nove opreme i sredstava, redovno isplaćuje plate zaposlenima i izmiruje obaveze po osnovu poreza i doprinosa državi.

Na kraju dodajemo da o kvalitetu izvedenih radova, nivou poslovnosti i saradnje, te organizacijskim sposobnostima ovog Društva, kvalifikacije mogu dati predstavnici naših investitora na prvom mjestu „RMU Banovići“ d.d.; Općina Banovići; BH Pošta Tuzla; Kupci stambenih i poslovnih prostora u novoizgrađenom stambenom objektu  SPO „Lamela B“ Banovići i mnogi drugi.

Menadžment Društva direktor
Riđić Aziz,dipl.ing.
Bašić Zahid, doktor građevinarstva, savjetnik za poslovanje,
Od ukupnog broja zaposlenih , 4 su sa visokom stručnom spremom, 5 sa srednjom stručnom spremom, a ostalo su VKV i KV majstori građevinske struke.    

 
 
 

 

 
 
 
 
     
     
POČETNA | O NAMA | PROJEKTI | INFORMACIJE O KUPOVINI | GALERIJA | REFERENCE | KONTAKT
     
Copyright © GPP Banovići d.o.o.
Sva prava pridržana © 2013, by H@ck